dobrodružství pro děti, komiks - V moderním sešitovém vydání Rychlých...
Dvanáct špičkových fotografií pulzujícího New Yorku s šestijazyčným...
"Učená společnost" Societas incognitorum eruditorum (SIE) představovala...
Václav Tille (1867-1937), profesor srovnávacích dějin literatury na...
Kuchařky, nápoje
Vysokoproteinové recepty pro lepší vitalitu a zdravíPotřebujete svému tělu rychle dodat energii něčím sladkým, ale nechcete sahat po čokoládě? Zdravou a přitom velmi chutnou...
Jak nakoupit, uvařit a sníst přiměřenou porciPokračování edice Hubneme s rozumem a bestselleru Hubneme s rozumem tvořivě tentokrát obsahuje komplexní návod k aktivní tvorbě...
Knížka o včelách a jejich produktech – jak vznikají, jaké mají složení a vlastnosti, jaké jsou problémy s jejich kvalitou. Je uvedeno mnoho receptů na využití medu při pečení...
Mléko, pšenice a lepek jsou nejběžnějšími ingrediencemi, které se v současné době používají v potravinářském průmyslu, a proto je velmi obtížné koupit si hotové jídlo, které...
Vůně masa opékajícího se na grilu je typicky letní záležitost, spojená s posezením na zahradě v kruhu rodiny a přátel. V této knize najdete mnoho lahodných receptů, užitečných...
Domácí pekárna je obvykle spojována s přípravou a pečením chleba, ale čím dál více se používá i na sladké pečení. Tento moderní kuchyňský pomocník zvládne připravit moučníky...
Italské sýry jsou jednou z věcí, které proslavily Itálii. Jejich tajemství odhalíte na stránkách této knihy, která odkrývá jejich výrobu, historii i sto nejdůležitějších a...
Co se peklo a jedlo před Vánoci, co na Štědrý den, Boží hod a co na Štěpána?V dnešní uspěchané době se rádi na chvíli zastavíme a ohlédneme zpět do historie, dokonce i v kuchyni....
Inspirace k domácí přípravě chutného a zdravého jídla na každý den Obsahuje promyšlený výběr mezinárodních receptů a surovin, aby se oběd dal snadno zabalit a přenést a vydržel...
Kuchařka Víme, co jíme - Vědomé vaření chce čtenářům ukázat, jak můžeme šetřit peníze, své zdraví i přírodu tím, že maximálně využijeme navařené suroviny. Zaměřuje se...
Čaj je hned po vodě druhý nejrozšířenější nápoj vůbec. Ze své kolébky ve starověké Číně se rozšířil do celého světa a dnes se pěstuje v desítkách zemí na pěti kontinentech....
Univerzální kuchařská kniha s recepty pro dny všední i sváteční, s regionálními pochoutkami i mezinárodními specialitami. Hlavní součástí mnoha postupů jsou základní recepty. Ať...
Cesta k plnému zdravíListová zelenina obsahuje nepřeberné množství vitaminů a minerálů důležitých pro lidské zdraví. Bohužel je často velmi neoblíbená, případně je konzumována...
132 nápadů, co vařit dětem i celé rodiněPro naše nejmenší to nejlepší! * První příkrmy * Skvělé kašičky * Hutné polévky * Nápadité večeře / neuveden
Advent je zase tady. Sněhové vločky tančí nad krajinou, mráz vykreslil v oknech překrásné ledové květy. Dozajista cítíte i vůni vánočního punče. Určitě si vzpomínáte, kdy jste...
Vraťte polévce čestné místo, které jí právem náleží! Pomůže vám v tom nejnovější skvělá kuchařka od Amber Locke (na Instagramu známé jako @rawveganblonde). Proměňte záplavu...
Malé sladké a slané chuťovky jsou neodolatelné, dokonalé jídlo na každou společenskou událost nebo jednoduše k tomu, abyste se sami mohli rozmazlovat. Nejen že skvěle chutnají, ale...
Autor Tom Woloshyn představuje očistnou kúru Master Cleanse, popisuje její vznik, účinky a účel, dává praktický návod a poskytuje i svědectví těch, kteří již kúru vyzkoušeli....
Úbytek váhy - Očista - Detoxikace - Energie Přes 80 skvělých zdravých receptůChcete zhubnout, pročistit svůj organismus a načerpat novou energii? Tato kniha vám ukáže jednoduchý a...
Jak různorodá a pestrá je ve skutečnosti veganská kuchyně? Nicole Justová ve své knize ukazuje, že i bez masa, mléčných výrobků a vajec můžete, jen s minimem námahy a času, uvařit...
Vítejte ve světě, kde entomofágie je věda, umění i zábava.Hmyz na talíři je velmi specifická kuchařka. Pravděpodobně tak specifická, že jste druhou takovou nikdy v ruce nedrželi. Je...
Libujete si také v překvapeních? Nic není nemožné. Z mouky, karobového, kypřicího nebo pudinkového prášku – samozřejmě bez lepku – se dají vykouzlit neuvěřitelně chutné kousky...
Autor, původním povoláním kuchař, připravil pro čtenáře této knížky "menu" složené z receptů, poezie, fejetónů i úvah. Nachází nové verze biblických příběhů, starých...
„Vaření může být příjemné, jednoduché a naplňující, a přitom může výsledek báječně vypadat i chutnat. Vaření nesmí být protivná práce nebo nuda, může být dostupné...
Třetí upravené vydání úspěšného kulinářského průvodce po Itálii. Autorka prochází jednotlivé italské oblasti a seznamuje čtenáře s jejich krajovými specialitami včetně...
Druhé vydání úspěšného kulinárního průvodce maďarskou kuchyní. Autorka a fotografové vás vezmou na pouť jednotlivými regiony se všemi jejich vábnými specialitami, jako je vydatná...
Tato kniha potěší všechny, kteří si chtějí připravovat domácí müsli, energetické kuličky, flapjacky a další, převážně snídaňové, pochoutky z ovesných vloček. Naleznete zde...
Vyzkoušejte praxí ověřené bezlepkové recepty a prožijte požitek ze zdravého jídla. Každý den můžete uvařit podle některého receptu, vybraných pro každou chuť a příležitost. Bez...
Co dělat, když je lepek tabu? Musíte se rozloučit se všemi potravinami s obsahem lepku? Bojíte se, že už si nepochutnáte na žádném pečivu? Ať už máte celiakii, nebo jen špatně...
Pokračování úspěšné kuchařky, kde se dozvíte, jak snadno a rychle připravit večeře na každý den jen do 30 minut. Nechte se inspirovat šéfredaktorkou časopisu F.O.O.D. Janou...
150 receptů na přípravu lahodných a dobře stravitelných pokrmů Recepty vhodné při léčbě i po níPrůměrně jednomu člověku ze tří je v dnešní době diagnostikována rakovina. Tato...
Martinova první kuchařka vyšla, když mu bylo pouhých 17 let, a hned si získala nejen chutě čtenářů, ale taky ocenění za 3. nejlepší prvotinu světa. Druhá kniha Martinovi vychází v...
Edice časopisu F.O.O.D. vám přináší ty nejlepší recepty z lokálních a sezonních surovin. Od jara až do zimy si tak můžete připravit české tradiční polévky, omáčky, koláče i...
40 rychlých moučníků z mikrovlnky Představte si, že si v mikrovlnce připravíte moučník za necelých 5 minut a použijete k tomu přísady, které nemusíte odvažovat. Bez plýtvání, beze...
Chléb patří již po celá staletí ke zcela základním pokrmům a obyčejný, v peci pečený bochník, který se jedl po celý týden, měl své právoplatné místo u každého rodinného stolu...
Kuchařku napsal Martin Škoda v 17 letech pro své vrstevníky. Kniha je plná skvělých receptů, fotografií, rad a tipů, k nimž se Martin postupem času vlastními zkušenostmi dopracoval, a...
Dita Pecháčková nám představuje, jak vypadá tak trochu jiná kuchařka - Deník Dity P."Nemyslete si, že jsem bůhvíjaká kuchařka. Nejsem. Normálně to ke mně přišlo. A strašně mě to...
Už před 3 500 lety využívali Mayové, Aztékové a Inkové chia semínka jako zdroj energie i jako prostředek k uzdravování a omlazování. Bývala nejcennější obětínou přinášenou...
Jak si připravit z vlastních surovin domácí salám, sýr či upéct chleba nebo zpracovat úrodu ovoce a zeleniny? Provozujete agroturistiku a chcete nabídnout něco nového pro své klienty? V...
Nechcete nebo nemůžete solit? Rádi byste omezili slaná jídla ve svém jídelníčku? Naše strava je nositelem řady přebytků a balastu, které narušují fungování lidského organismu a...
Je vám líto, že si nemůžete dopřát různé sladké dobroty, které s požitkem konzumují vaši přátelé a známí, jenž nemají potíže se snášenlivostí lepku? Tato kniha vás naučí...
Těstoviny, o kterých se říká, že jsou pokrmem králů i žebráků, jsou možná italské, ale patří celému světu. Tato kniha se zrodila ze snu dostat je do všech koutů světa, ke všem...
Nejzajímavější recepty z celého světa v edici F.O.O.D. Základem publikace se stala oblíbená rubrika časopisu F.O.O.D. Cestování za jídlem. Představují se v ní zajímavé předpisy z...
Chutě a vůně - Techniky přípravy - Víc než 100 receptů z celého světaVůně čerstvě pražené kávy je jednou z nejkrásnějších na světě – pokud s tímto tvrzením souhlasíte,...
Výživa patří k aktuálním tématům doby. Mnozí lidé stojí bezradně před nabídkou potravin. Jak se v ní orientovat? Jak posoudit potraviny a jejich kvalitu? V této knize jsou...
321 praktických rad, co nasbírat 123 skvělých návodů, jak to uvařitKniha Na houby s Jardou není odbornou mykologickou příručkou. Její autor Jaroslav Tůma je praktik, který se houbami a...
Biokuchařka Hanky Zemanové vyšla poprvé v roce 2005. Hned poté získala titul Nejlepší kuchařská kniha roku 2006. Od té doby se stala bestselerem mezi zdravými kuchařkami. Prodáno přes...
V této kouzelné knize naleznete recepty na klasické pizzy, jako jsou margherita a romana, plněnou pizzu i „bílé“ pizzy, které neobsahují rajčata. Exotičtější recepty vznikly...