román, novela, osobnosti, humor ostatní, česká próza, humor - Jeden...
životopis - Příběhy o autorčině životě na vozíku, které ukazují, že i...
dobrodružství pro děti, obrázková kniha, pohádka - Statečné tlapky už se...
Svazek přináší čtyři studie k intelektuálním dějinám raného novověku a...
Vydejte se s oblíbenou francouzskou panenkou Emmou na návštěvu...
Kuchařky, nápoje
Nová kniha známé cukrářky a pekařky Heleny Vybíralové je na světě! Čekají nás tradiční i nečekané chuťové kombinace, které propojuje pro mnohé i samotnou autorku nejkrásnější...
Zlatá kniha moučníků navazuje na úspěšnou sérii kuchařek Kateřiny Winterové Vaříme podle Herbáře a představuje ty nejlepší dezerty na každý den i pro slavnostní chvíle,...
Po řadě úspěšných bestsellerů přichází tým Jíme zdravě s Velikonočním speciálem. Přivítejte jaro v kuchyni s tímto nádhernou kuchařkou, která vás zaručeně dostane do...
Jíte rádi koláče, milujete nudle a brambory a myslíte si, že se jich budete muset kvůli cukrovce zříci? Je pravda, že při diabetu mellitu II. typu je nejlepší terapií změna...
Těsto na pravý chléb se připravuje s kváskem, i když je to časově náročnější, než kdybychom pracovali s droždím. Je důležité správně si naplánovat čas mezi kváskováním,...
Po úspěšných kuchařkách Jak jíme zdravě v létě, Jak jíme zdravě na podzim a Jak jíme zdravě v zimě se tým Jíme zdravě už potřetí spojil s odbornicí na výživu Michaelou Bebovou...
Některé potraviny obsahují látky, které mají schopnost posilovat imunitu organismu. Bohužel je to otázka v dnešní době stále dost opomíjená. Není lepší si místo neustálých zákazů...
Autor Pražské kuchařky a celé řady úspěšných kuchařských knih Roman Vaněk navazuje touto novou publikací na knižní bestseller Snadno & Rychle, kterého se jen během prvních dnů od...
Renomovaný autor gastronomických bestsellerů Roman Vaněk přichází s novou velkou kuchařskou knihou tentokrát s názvem „SNADNO & RYCHLE“. Kuchařka zaujme svou jednoduchostí a...
Vydejte se v nové sérii s Romanem Pavelou do světa bylin z naší přírody nebo těch, které znáte z kuchyně. Poodhalte tajemství dostupných a ověřených léčivých bylin pomocí jednoho z...
Autorka shromáždila recepty od krkonošských hospodyněk, které nazývá kouzelnicemi, jelikož ze základních potravin jako jsou brambory, mouka, zelí, mléko, vejce, houby, jablka apod....
Nová kniha Anthonyho Williama z řady Mystický léčitel představuje DETOX jako jednoduchou ozdravnou metodu, která může podpořit léčbu celé řady chronických onemocnění.Domníváte se,...
Pokoušeli jste se již mnohokrát zhubnout, ale k ničemu to nevedlo? Francouzský odborník na výživu nabízí jednu z nejúčinnějších, léty praxe ověřenou dietu, která vás konečně...
Onemocnění jater postihují stále větší část populace, ať již se jedná o infekční záněty jater, poškození jater alkoholem nebo léky a jejich komplikace nebo vzácnější...
Neobyčejná kuchařka přátel, bloggerů a gurmetů, které spojilo jídlo, zachycuje deset jedinečných setkání Gastrokroužku. Najdete v ní nejen vymazlené recepty ze všech akcí, ale také...
První česká kniha o molekulární gastronomii je tu! Molekulární gastronomie se stává v poslední době fenoménem a my vám přinášíme unikátní publikaci, která vám pomůže nahlédnout...
Ochutnejte zdravé pokušení S touto kuchařkou můžete uvařit rychle, po vegansku a každý den. A začít můžete hned. Třeba když vám u snídaně váš puberťák řekne, že odteď svým...
Vyrobit sýr dokáže každý! Udělat si domácí mléčné výrobky? Není nic snadnějšího! Autorka této knížky má také jenom „docela normální“ kuchyň. S těmi nejjednoduššími...
Docházejí vám nápady, co připravit svému děťátku k jídlu, a hledáte inspiraci pro každodenní vaření?Tato kniha vás provede pestrým světem příkrmů pro děti do jednoho roku....
Stromy jsou velmi významnými spoluobyvateli našeho světa. Nejenže jsou důležité pro přírodu i člověka, zároveň je každý jejich druh něčím specifický. Česká autorka spojila...
Tato příručka se podrobně a důkladně věnuje kardiovaskulárnímu a lymfatickému systému našeho těla. Srozumitelnou formou vás seznámí s jejich stavbou a funkcí a poté s příznaky,...
Třetí vydání úspěšné knihy Marthy Elefteriadu nás přenese do stínu olivovníků, kde v dáli šumí moře a my si můžeme vychutnat dary středomořské kuchyně, s orosenou sklenkou vína...
Ačokča, amarant, azuki, cizrna, ganoderma, chlorella, jiogulan, kamut, kardamom, karkade, perila, quinoa, stevia… To nejsou zaklínadla, to všechno je k něčemu dobré! Na KAŽDÉ potravině,...
Výživa sportovců a sportovní výkon obsahuje kapitoly o výživě především vytrvalostních a silových sportovců. Pojednává také o výživě sportovců s přetěžovaným kloubním...
Výživa člověka se stala jedním z nejkontroverznějších témat poslední doby. Díky internetu a sociálním sítím, kde má možnost sdílet kdokoliv cokoliv, a to hned, se výživové mýty...
Drůbeží maso je velice oblíbené a vyhledávané. Dokonale se snoubí s mnoha přísadami, od pálivých a voňavých koření až po lahodný a jemný med či smetanu. V naší nové kuchařce...
Magazín je záznamem zajímavých událostí, které se, jak jinak, točí kolem piva a sladu. Magazín stejného názvu vyšel již v roce 2018 a byl v rozšířené podobě volným pokračováním...
Je možné vyloučit škodlivé chemikálie z prostředí, kde žijeme? Určitě ano a úsilí, které na to vynaložíme, rozhodně stojí za návrat přirozené rovnováhy do těla. Tento průvodce...
Unikátní kuchařka pro celou rodinu Adéla ještě nevečeřela byla vytvořena pro inspiraci pokročilým kuchařům i začátečníkům. Sáhnete po ní pokaždé, když vám dojdou nápady, co...
Peču, pečeš, pečeme! Perníková srdce z pouti, lité perníkové řezy, drobné perníčky – pečení perníků je úzce spjato se vzpomínkami na dětství, na vánoční čas, rodinu i...
„Moje první kniha, kterou jsem celou vypěstovala na své zahradě!“ hlásá Kateřina Winterová ke knižní novince, která obsahuje další stovku úžasných receptů i návodů a tentokrát...
JAK MÉNĚ PLÝTVAT POTRAVINAMI Plýtvání se týká nás všech – a my všichni s tím můžeme něco dělat! Než se potraviny dostanou na náš stůl, zmizí v odpadcích průměrně jedna...
Klobásy nebo huspenina, šunka či slanina, jitrnice nebo jelítka – ty domácí chutnají prostě lépe! Ať už porážíte dvoumetrákového pašíka, nebo třeba jen koupíte půlku prasete a...
Bylinkový rok v knize začíná netradičně na podzim, v období zklidnění a „návratu ke kořenům“ obrazně i doslova – léčivá síla bylin je v tomhle období koncentrovaná do kořenů...
Sedmé vydání prestižní publikace „Nejlepší vína České republiky – Průvodce 2020–2021“. Vše, co potřebujete vědět o českých a moravských vinařských podoblastech, vínech a...
Kniha je určená všem, kteří se zajímají o zdravý životní styl, ale trochu tápou v přemíře informací, které všude kolem nás kolují. Autorka vás naučí jednoduchá pravidla, jak...
Panuje obecné přesvědčení, že nízkosacharidový režim znamená vynechat zcela pečivo. Ale není to pravda! Tahle publikace svým čtenářům přináší spoustu receptů, jak si své...
Objevte kouzlo zvěřiny a jejího zpracování v kuchyni! Zjistíte, že zvěřinové recepty nejsou jen ty klasické, ale mohou být i moderní a kreativní. Vyzkoušejte třeba burger z divočáka,...
I vaše děti milují sladkosti?Chcete jim je dopřát a zároveň se nestrachovat o jejich zdraví? Podařilo se nam spojit sladké a zdravé-vytvořily jsme pro vás 52 úžasných receptů na...
Aktualizované vydání úspěšného průvodce pivními styly a pivovary. S Knihou o pivu poznáte nové a často nečekané tváře tradičního nápoje. Naučíte se vybírat a poznávat piva...
Jak se zbavit ostychu z pultu s masem a jak si vybrat ten správný kus na guláš? Jak poznat, které maso je vhodné na pánev, zatímco jinému to bude víc slušet v troubě? Tato kuchařka vás...
Již páté vydání klasické příručky, která je kompletním průvodcem výroby slivovice a dalších pálenek užitečným jak pro pěstitele ovoce, tak pro provozovatele pěstitelských...
Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku....
SIRTUINOVÉ POTRAVINY – NOVÉ HVĚZDY OMLAZUJÍCÍHO STRAVOVÁNÍ Zelený čaj, modré borůvky, červené víno: klíč ke štíhlosti a kráse spočívá ve správném výběru potravin.V TÉTO...
Low-carb neboli nízkosacharidové stravování je skvělou volbou nejen jak zhubnout, ale i jak si dlouhodobě hmotnost udržet. Studie s nízkosacharidovou stravou stále dokazují, že konzumace...
Autor knihy Stuart Farrimond je přesvědčený, že si při vaření nejednou kladete otázky, jaké jsou základní postupy a techniky, jež vedou k dokonalému jídlu, která z rad je ta pravá,...
Chcete vařit tak, aby všem, včetně vás samotných, chutnalo? Baví vás to, ale nemáte moc času (kdo ho ostatně má nazbyt)? Sáhněte tedy po nové knize špičkového anglického...
Čtyři alpské státy – čtyři rozsáhlé kapitoly. V každé z nich najdete recepty typické pro alpskou kuchyni daného regionu společně s povídáním o místních surovinách, kuchařích,...