dobrodružství pro děti, detektivka pro děti - Zatímco Enola pátrá po...
Příběhy o tom, co za lahůdky vám život někdy přichystá. Ale také o tom,...
Když Maddie poprvé narazí na Aleka (doslova), věci jdou rychle z kopce....
/ Roman Baron; kol.; Roman Madecki; Renata Rusin Dybalska
Po více než sedmnácti letech vyšlo třetí album skupiny Moimir Papalescu...
V knize si autor přisedá k duši těch, kdo ztratili někoho blízkého nebo...
Hudební skladatel Viktor Ullmann (1898-1944) bývá počítán mezi tzv....
Kuchařky-Všeobecné
Další z řady knih našeho nakladatelství zabývající se problematikou živé nevařené stravy. Tentokrát to nejsou recepty jednoho autora, ale těch nejlepších v české republice. Oslovili...
Olej se nemusí používat jenom na smažení. V této nedocenitelné knize vám šéfkuchařka Ursula Ferrigno představí některé z nejdůležitějších kulinářských olejů. Dozvíte se, odkud...
První kniha české autorky na trhu s tématikou jedlých dárků…Kniha stylistky, designérky a vášnivé kuchařky Denisy Bartošové obsahuje nejen báječné recepty na jedlé dárky všeho...
Všechno, co potřebujete k úspěchu Malá škola zavařování ukáže, jak zavařovat, mrazit, sušit a nakládat ovoce, zeleninu i maso, jak připravit čatní, marmelády, ovocné krémy, rosoly,...
Láďa Hruška se vrací s novými, neotřelými a snadnými recepty. Jejich proměna v chutný pokrm je hračka pro všechny nadšence v kuchyni. Z bohaté nabídky 73 jídel můžete vařit od rána...
Těstoviny nejsou drahé, sušené dlouho vydrží, jsou syté a samozřejmě i chutné. Můžete je podávat v polévkách, jako salát, s masem, rybami a plody moře nebo jen se zeleninou. Další...
Americká šéfkuchařka Marlena de Blasi má dvě životní vášně – lásku a jídlo. Obojí nachází v míře vrchovaté v toskánské vesničce San Casciano dei Bagni, kam se přestěhuje z...
Polévky nebo jídla z jednoho hrnce jsou ideální volbou nejen pro ty, kteří nechtějí trávit příliš mnoho času v kuchyni. V knize Chutné polévky najdete spoustu receptů na lahodné...
Připravte se na nejvíc. Kuchařka s číslem 2 Deníku Dity P. vás lapí a nikdy nepustí. Přiková ke sporáku. Rozesměje i dojme. Roztočí fantazii a možná přiměje k zamyšlení, jak moc...
Bleskově hotovo! Rychle nakoupeno, rychle připravenou, rychle uvařeno! Hotové jídlo stojí na stole raz dva a zbývá dostatek času na to nejdůležitější u jídla – vychutnat si ho....
V knížce najdete podrobný popis dvaadvaceti oblíbených druhů jedlých hub a srozumitelné informace o tom, jak je sbírat a jak s nimi dále pracovat. Součástí publikace je i několik...
Tato kuchařka je skvělou inspirací pro všechny maminky, které rády vaří svým dětem originální, chutná a zdravá jídla, a také pro všechny ty, které rády tráví čas s dětmi v...
Nekonečná inspirace pro milovníky dobrého jídla. Delikátní hrátky s hořčicí, česnekový či pomerančový ocet, středomořská kořeněná a bylinková sůl, zeleninový vývar v...
Tato kniha vám ukáže, že zelenina zdaleka nepatří jen do salátů. Dá se využít také pro sladké pečení, kterému dodá šťavnatost a vláčnost. Zkuste použít nejen zeleninové...
Fotoatlas 60 druhů ryzců Informace k rozlišení dalších 20 méně známých druhů Recepty na jídla z ryzcůPokud si chcete pochutnat na vynikajících lahůdkách z ryzců, držíte v ruce...
Dejte sbohem nudným kupovaným sendvičům a objevte kouzlo obědů z krabičky. Dospělí i děti si zamilují tyto nápadité obědy připravené doma a vytvořené ze zdravějších,...
Nejznámější italský pokrm nejrozmanitějších tvarů i chutí. Kolektiv Academia Barilla přináší více než 130 receptů z 20 regionů, z nichž každý má svou vlastní historii. Chutné...
Academia Barilla vybrala 50 receptů, které obsahují brambory. Některá z nich jsou typickými italskými jídly, další recepty byly vytvořeny spojením kouzla brambor s dalšími typickými...
Mák patří odjakživa k naší národní tradici. Je cennou surovinou nejen pro svůj přirozeně vysoký obsah vápníku, ale umí také dodat jídlům neopakovatelný šmrnc. V knize slovenských...
S nadsázkou se někdy říká, že naše civilizace má své počátky u řeckého stolu. Řecká kuchyně je založená na principu kvalitních, jednoduchých surovin a lahodných kombinací...
Vejce se dnes považuje za superpotravinu – chutnou, výživnou, dostupnou a s bonusem balení v přírodním obalu. Jeho neutrální chuť poslouží jako ideální pozadí pro celou paletu...
Hantec v zážitcích padesáti osobností šoubyznysu. První hantecová kuchařka na světě. Jídla s příběhem.To, že hantec způsobuje dobrou náladu a navíc chutná skvěle, zjistíte v...
Kuchařka nabízí téměř 300 vyzkoušených receptů na rychlá jídla, bezmasá i s masem, polévky, pomazánky i rychlé moučníky. Je určena všem, kteří chtějí připravovat co...
Co se stane, když se řekne pizza, guláš, eintopf? Nebo rostbíf, pilaf, boršč? A co způsobí šuej-ču-žou, suši, tortilla či Sachrův dort? Nejspíš se dostaví libá představa...
Kniha nabízí řadu osvědčených receptů ze sbírky známého mistra kuchaře s použitím nejrůznějších druhů ovoce. Zároveň přibližuje také zdravotní účinky jednotlivých plodů. /...
Fantastický výběr pokrmů oslavujících unikátní a aromatickou chuť citronů a limetek. Od čerstvých mořských plodů až po luxusní těstoviny a božské dezerty – tyto citrusy oživí...
Oživte své vaření divoce rostoucími rostlinami a bylinami a objevte nečekané ingredience, které možná rostou přímo za vaším domem! Kuchařka z lesů a luk vám ukáže, jak skvěle se...
Cílem nové kuchařky Jamieho Olivera je naučit Vás vařit chytře, jíst lépe a plýtvat méně. Kniha se uplatní v každé domácnosti, a to ať už jste dva, je vás celá rodina nebo parta...
Možná si i vy pamatujete, jak kdysi výborně chutnaly párky nebo salámy. Proč si tento zážitek nedopřát znova? Dědictví, které nám zanechali staří mistři řezníci, by mělo zůstat...
Zkušená autorka nenapsala jen kuchařskou knížku, jak by se na první pohled mohlo zdát. Jde jí především o léčebné a preventivní zdravotní efekty vývarů z kostí, jež byly známy a...
Kokosové ořechy představují ryzí superpotravinu. Kokosová voda, cukr, dužina, kokosová mouka, mléko a v neposlední řadě kokosový olej jsou absolutně všestranné poklady. Kniha...
Mladý slovenský kuchař Marcel Ihnačák, známý kromě jiného z kampaně v Lidlu, kde vaří s Romanem Paulusem, má za cíl oslovit v kuchařce hlavně mladé lidi a dodat jim odvahu začít...
Snídaně je nesmírně důležitá. Získáte energii do nového dne, a když víte, jak na to, ani vám to nezabere moc času. Připravte si zdravé jídlo, které vás zasytí na celé dopoledne....
Chováte slepice, perličky, bažanty, holuby, křepelky, krůty, husy, kachny nebo králíky a chcete je sami porážet? Pak v této knize najdete přesné návody k porážce v domácím prostředí...
Koupili jste si dýni - co teď s ní? Zase dýňovou polévku? Co takhle si místo ní připravit dýňové lasagne, thajský dýňový kotlík s kari nebo dýňové ratatouille? Nechte se...
Poezie a dobré jídlo odjakživa kráčí ruku v ruce, ale jak je tomu s dobrým jídlem a prózou? Pravdu se pokusila odhalit moravská spisovatelka, náruživá čtenářka a vášnivé kuchařka...
Jedna z prvních a zároveň nejúspěšnější kuchařka známého šéfkuchaře si zasloužila po šesti letech oživit. Vrací se v nové upravené podobě, moderní grafické úpravě, s...