Národní kultura stravování a kulturní difuze

EAN: 9788075520777
Nakladatel: Wolters Kluwer ČR, a.s.
Vazba: Paperback
Pocet stran: 152
Rozmery: 205.000000x145.000000
Datum vydani: 2016-06-01

Nový produkt

Monografie je sondou do mimo­řádně rozsáhlého a rozmanitého umění, jaké představuje strava a stravování ve světě gastronomických kultur proměněné v gastronomickou kulturní difuzi....

Více informací

230 Kč s DPH

Více informací

Monografie je sondou do mimo­řádně rozsáhlého a rozmanitého umění, jaké představuje strava a stravování ve světě gastronomických kultur proměněné v gastronomickou kulturní difuzi. Představené bohatství gastronomických kultur českého, moravského a slezského národa nabízí řadu námětů pro kulturologickou interpretaci. Autor v publikaci ukazuje, jaké místo má gastronomie v jednotlivých národních kulturách a v lidské kultuře obecně, od prvotního uchopení národních gastronomických kultur jako výrazu adaptační strategie, reagující na klimatické podmínky a dostupnost zdrojů až po symbolický význam některých pokrmů a rituálů stolování. / Merhaut Marek

30 dalších produktů ve stejné kategorii: