Zahrada do vázy - Jak si vypěstovat vlastní květiny k řezu po celou sezonu

EAN: 9788088244158
Nakladatel: Smart Press, s.r.o.
Vazba: Knihy - vázané
Pocet stran: 224
Rozmery: 247.000000x175.000000
Datum vydani: 2021-03-15

Nový produkt

Co může být krásnější ozdobou domova či milejším dárkem, než voňavá a bohatá kytice čerstvých květin?A vůbec to nemusí být květiny kupované, často vypěstované neohleduplně...

Více informací

U dodavatele

449 Kč s DPH

Více informací

Co může být krásnější ozdobou domova či milejším dárkem, než voňavá a bohatá kytice čerstvých květin?A vůbec to nemusí být květiny kupované, často vypěstované neohleduplně a cestující z velké dálky.Nová kniha zkušené autorky a zahradnice přináší podrobného průvodce pěstováním květin k řezu: nádherných, pestrých, lokálně a ekologicky vypěstovaných vlastníma rukama. Je určena jak začátečníkům, tak pokročilejším pěstitelům, zahradám suchým i stinným, venkovským i městským. A nezapomíná ani na ty milovníky květin, kteří mají po ruce třeba „jen" balkon.Naučíme se všechno, co je potřeba k úspěšnému pěstování květin a k péči o ně jak v půdě, tak potom ve váze: jak si naplánovat a připravit ideální květinový záhon, jak se o rostliny správně starat, jaká jsou pravidla řezu do vázy i základy květinové vazby. Nechybí vzorové plánky konkrétních záhonů a přehledy pro různé typy pozemků či celoroční kalendář. Profilová část knihy představuje široký výběr rostlin vhodných k řezu: od jara až do zimy, od drobných jarních cibulovin, přes letničky, dvouletky a trvalky, až po důležitou výplňovou zeleň či okrasné stromy a keře. Osvědčené a tradiční květiny, ale i rostliny pozapomenuté a překvapivé. Dozvíme se, co která pro svůj růst a bohaté kvetení potřebuje, co je specifické pro její řez a trvanlivost. A především nahlédneme do barevné palety nejrůznějších druhů a kultivarů rostlin vhodných právě k řezu. Kniha je nabitá krásnými fotografiemi, díky nimž je nejen praktickým manuálem, ale také pohlazením pro duši. / Blahušová Anita

30 dalších produktů ve stejné kategorii: